Saliero kepsnys užkeptas sūriu su morkomis, grybais ir riešutais.
Saliero kepsnys:
- 1 nedidelio saliero gumbo
- Gabaliuko ožkos sūrio (galite naudoti sūrį su mėlynuoju pelėsiu)
- 1 šaukšto skrudintų kedrinių pinijų (galite naudoti graikinius riešutus)
- 3 nedidelių morkų
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- Druskos
- Saujos grybų (naudojau raudonviršius)
- 2 skiltelių česnako
- Žiupsnelio džiovinto šalavijo (galite naudoti čiobrelį)
- 10 svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Saliero gumbą nulupkite, iš storosios dalies išpjaukite du 1,5 -2 cm storio kepsnius. Morkas nuskuskite, perpjaukite išilgai. Saliero kepsnius ir morkas dėkite į keptuvę ir kepkite su sviestu ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus, apverskite, pabarstykite druska, Sumažinkite ugnį iki minimalaus karščio, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol suminkštės. Baigiant kepti, užberkite ant saliero kepsnių sutrupintą sūrį (kad jis išsilydytų), uždenkite dangčiu. Prieš patiekiant, pabarstykite kepsnius riešutais. Salierų kepsnius taip pat galite kepti orkaitėje, prieš tai aptepę riebalais. Jei nenorite kepti – virkite daržovių sultinyje.
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais. Grybus, jei jie yra stambūs, pasmulkinkite. Česnakus ir grybus dėkite į įkaitintą keptuvėje sviestą ir kepinkite kelias minutes. Paskaninkite šalaviju.
Svogūnų laiškus padalinkite į kelias dalis ir trumpai apkepkite su sviestu.
Jums taip pat gali būti įdomus cukinijos įdarytos varške ir sūriu receptas.
Komentarų nėra