Salotos su rūkyta skumbre ir speltos grūdais, gražgarstėmis ir pomidorais – skanios, sočios ir maistingos.
Salotoms reikės:
- 1 karšto rūkymo skumbrės
- 1 stiklinės speltos grūdų
- 1 šaukšto baltųjų garstyčių aliejaus (galite naudoti alyvuogių aliejų)
- 2 saujų gražgarsčių
- 10 mažų pomidoriukų
Padažui:
- 6 šaukštų baltųjų garstyčių aliejaus (galite naudoti alyvuogių aliejų)
- 1 šaukšto medaus
- 1 šaukšto garstyčių
- 0,5 citrinos sulčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Padažui išvardintus produktus sutrinkite smulkintuvu.
Speltos grūdus užpilkite vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vandenį, kuriame mirko, nupilkite, užpilkite grūdus švariu šaltu vandeniu, įberkite druskos ir virkite apie 30 minučių arba, kol suminkštės. Išvirusius grūdus nukoškite, įpilkite į juos šaukštą aliejaus, išmaišykite ir atvėsinkite.
Skumbrę nukaulinkite, suplėšykite mėsą gabaliukais.
Pomidoriukus padalinkite pusiau.
Dėkite lėkštėje eilėmis virtus speltos grūdus, gražgarstes su pomidoriukais ir skumbrę. Užpilkite padažu.
Salotos su rūkyta skumbre ir speltos grūdais gali būti patiekiamos ir sumaišytos.
Jums taip pat gali patikti rūkytos skumbrės salotos su porais, salierais ir belukštėmis avižomis
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra