Šamo kepsniai su grikiais, brokoliais ir alaus – sūrio padažu.
Reikės:
- 2 šamo filė kepsnių po 150-200 g
- 2 šaukštų rupių ruginių miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Šlakelio citrinos sulčių
- Lydyto sviesto kepimui
Padažui:
- 1 vidutinio smulkiai pjaustyto svogūno
- 1 šaukšto sviesto
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 50 g Čederio sūrio
- 1/4 stiklinės grietinėlės
- 1/2 stiklinės alaus (rinkitės lengvą, mažai apyniuotą alų)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Brokoliams reikės:
- 1 nedidelio brokolio
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos
Taip pat reikės:
- 0,5 stiklinės grikių
- 1 šaukštelio lydyto sviesto
Gaminimo eiga:
Tankiai įpjaukite peiliu šamo kepsnių odeles – kepant mažiau riesis. Pabarstykite šamo kepsnius iš abiejų pusių druska, pipirais. Pamirkykite odele į ruginius miltus. Dėkite kepsnius odele žemyn į įkaitintą keptuvėje sviestą ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus. Kepsnius apverskite, sumažinkite kaitrą iki minimumo ir kepkite, kol į kepsnį įsmeigtas medinis pagaliukas lengvai lįs. Iškepusius kepsnius apšlakstykite citrinos sultimis.
Svogūną kepinkite su sviestu, kol suminkštės, baigiant kepti, įdėkite česnaką. Supilkite alų ir troškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą sūrį ir virkite maišydami, kol sūris išsilydys. Paskaninkite druska, pipirais. Sutrinkite padažą smulkintuvu.
Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu. Prieš patiekiant, brokolius trumpai apkepkite keptuvėje su sviestu. Paskaninkite druska.
Grikius išvirkite sūdytame vandenyje. Paskaninkite lydytu sviestu.
Šamo kepsniai patiekiami su grikiai, brokoliais ir alaus – sūrio padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra