Šernienos šonkauliukų troškinys su raugintais kopūstais – sotus patiekalas šaltiems žiemos vakarams mėgstantiems žvėrieną.
Šernienos šonkauliukų troškinys:
- 700 g šerno šonkauliukų
- 12 džiovintų šermukšnio uogų
- 6 traiškytų džiovintų kadagio uogų
- 2 smulkintu skiltelių česnako
- Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
Kopūstams:
- 2 nedidelių svogūnų
- 2 morkų
- 0,7 l raugintų kopūstų
- 2 lauro lapų
- Druskos
Gaminimo eiga:
Aliejų sumaišykite su prieskoniais, įtrinkite mišiniu šonkauliukus ir palikite per naktį pasimarinuoti vėsioje vietoje.
Šonkauliukus apkepkite ant sausos keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepkite plunksnelėmis arba pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir griežinėliais pjaustytas morkas.
Į puodą sudėkite apkeptus šonkauliukus, svogūnus, morkas, kopūstus, lauro lapus, įberkite druskos, įpilkite 1,5 stiklinės vandens ir uždengę troškinkite ant lėtos ugnies 1,5 valandos (greitpuodyje pakaks 40 minučių).
Jums taip pat gali patikti šernienos troškinys su šafranu.
Komentarų nėra