Silkė alaus acto marinate. Receptas skirtas mėgstantiems gaminti iš akies ar pagal skonį 😉 Alaus acto kažin ar rasite pas mus nusipirkti, tačiau pasigaminti visada galite namuose, juo labiau, kad labai paprasta. Jei trumpai tai, palikite alų kambaryje, jis surūgs ir gausis actas. Išsamiau aprašyta nuorodoje. Kokį alų naudosite, tokį ir gausite actą. Šį kartą eksperimentavau su dūminiu alumi 🙂 Acto ir vandens santykį nustatykite pagal skonį, nes namuose pagamintas actas gali turėti skirtingą rūgštingumą.
Silkė alaus acto marinate:
- 1 silkės su galva
- 1 nedidelio svogūno
- 1 lauro lapo
- 2 juodųjų pipirų žirnelių
- 1 kvepiančiojo pipiro žirnelio
- 50 ml dūminio alaus acto
- 100 ml vandens
- 1 šaukštelio medaus
Gaminimo eiga:
Silkę išdarinėkite, supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Inde sluoksniuokite silkę su svogūnais ir prieskoniais.
Šiltame vandenyje išmaišykite medų, supilkite alaus actą. Užpilkite marinatu silkę. Palaikykite šaldytuve per naktį.
Tai puikus užkandis norint nustebinti!
Komentarų nėra