Sūdytas varškės sūris – lietuviška alternatyva fetos sūriui. Taip pat surašiau Za’atar prieskonių mišinio ir salotų su arbūzu receptus.
Sūdytas varškės sūris:
- 1 varškės sūris (taip pat galite naudoti saldaus pieno sūrį)
- 1 l vandens
- 1,5 šaukšto druskos
Marinavimui:
- Alyvuogių aliejaus
- Mėgiamų prieskoninių žolelių ar prieskonių
Gaminimo eiga:
Druską suberkite į vandenį ir gerai išmaišykite. Sūrį supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu su druska ir palaikykite šaldytuve parą laiko. Sūrumą galite reguliuoti pagal skonį, jei mėgstate sūriau, dėkite daugiau druskos arba atvirkščiai.
Vandenį nupilkite, sūrio kubelius sumaišykite su prieskoniais, užpilkite aliejumi ir dėkite į šaldytuvą. Valgykite po 2 parų.
Labai mėgstu taip paruoštą sūrį, ypač su Za’atar prieskoniais. Sūrį naudoju sumuštiniams, salotoms, kepiniams, įdarams. Za’atar prieskonių galite nusipirkti arba pasigaminti patys. Šie prieskoniai puikiai tinka vištienos, žuvies, daržovių, kiaušinių patiekalams. Galite paskaninti duonos arba nesaldžių pyragų tešlas.
Za’atar receptas:
- 2 šaukštai malto žagrenio
- 2 šaukštai džiovinto čiobrelio
- 1 šaukštas skrudintų sezamo sėklų
- 2 šaukštai džiovinto mairūno
- 1 šaukštelis druskos
Viską sumalkite. Laikykite šaltai.
Vasariškas receptas, kur galima panaudoti sūdytą sūrį. Reikės:
- Arbūzo
- Sūdyto sūrio (be prieskonių)
- Gražgarsčių
- Mėtų lapelių
- Alyvuogių aliejaus
- Šviežiai maltų pipirų
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Arbūzą supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su sūriu, gražgarstėmis, smulkintais mėtų lapeliais. Apšlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, paskaninkite pipirais.Jums taip pat gali būti įdomios ir šių salotų su sūdytu sūriu receptas .
Komentarų nėra