Sūrio duonelė su svogūnais – kvapni dėl žolelių, drėgna dėl svogūnų ir pikantiška dėl sūrio. Tobulai tinka skrudinimui.
Sūrio duonelė su svogūnais:
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
- ~4 stiklinių kvietinių miltų
- Druskos
- 1 šaukštelio Dižono garstyčių
- 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- 2 šaukštelių sausų mielių
- 300 ml šilto vandens
- Žiupsnelio cukraus
- 3 šaukštai šviežių sukapotų prieskoninių žolelių arba 3 šaukštelių džiovintų (man skaniausias toks mišinys: čiobreliai, šalavijai ir mairūnas, arba vietoj mairūno – rozmarinas)
- 75 g tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Svogūnus kepinkite kol gražiai pagels. Persijokite į dubenį miltus, sudėkite druską. Mieles ir cukrų ištirpinkite vandenyje.
Miltuose padarykite duobutę. Supilkite į ją vandenį su mielėmis, kepintus svogūnus, aliejaus šaukštą, garstyčias, žoleles, sūrį (2 šaukštus sūrio pasilikite). Pamažu pildami iš kraštų miltus į skystąją masę maišykite, kol gausis tešla. Minkykite 5 minutes. Tešla dėl joje esančių svogūnų gali lipti prie rankų. Taip turi būti. Tešlą pabarstykite miltais, uždenkite rankšluostėliu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų daugmaž dvigubai.
Kai tešla pakils, perminkykite. Skardelę ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Formuokite norimo dydžio pailgus batonėlius ir sudėkite į skardelę. Pabarstykite juos miltais, uždenkite rankšluostėliu ir palikite ~30 minučių, kad pakiltų.
Kaip pakils, išilgai įpjaukite kiekvieną batonėlį ir pjūvio vietas pabarstykite likusiu sūriu.
Kepkite 200°C temperatūroje kol gražiai paruduos. Išėmę iš orkaitės uždenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.
Sūrio duonelė su svogūnais skaniausia aptepta sviestu 😉
Kiti duonos receptai
Sekite bulviukose.lt Instagrame
5 Comments
Živilė (priestalo.lt)
2010-07-12 at 13:38Atrodo labai gardžiai 🙂 Bus išbandyta 🙂
Laura
2010-07-12 at 13:41Būtinai…turiu dar tiek duoneliu receptu, bet dabar nenoriu nieko naujo bandyti, nes šios niekaip neatsivalgom 😉
janrri
2010-07-12 at 13:42nulupčiau visą viršų ir iškart sugrauščiau, taip vilioja tas sūris 🙂
Laura
2010-07-12 at 13:43Tai, kad ir viduriukas labai skanus 😀
Inga
2010-07-14 at 11:42Bandžiau kepti….. NiAm niAM !!!!!!