Tamsi duona su svogūnais. Mano duonkepė turi greitojo kepimo funkciją. Duoną iškepa (su maišymu ir kildinimu) per vieną valandą, užtai reikia dėti vos ne dvigubai daugiau mielių. Galvojau jausis mielių skonis, bet nesijautė….duona gavosi drėgna, labai skalsi ir skani.
Tamsi duona su svogūnais:
- 50 g saulėgrąžų aliejaus
- 1 didelis smulkintas svogūnas
- 350 ml šilto pieno
- 530 g kvietinių miltų
- 70 g rupių kvietinių miltų
- 1 šaukštelis druskos
- 4 šaukšteliai cukraus
- 1 šaukštelis šviežiai maltų pipirų
- 4 šaukšteliai sausų mielių
Gaminimo eiga:
Svogūną pakepinkite su saulėgrąžų aliejumi, atvėsinkite. Sudėkite produktus (ir kepintus svogūnus su visu aliejumi, kuriame kepė) pagal duonkepės rekomendacijas.
(Receptas iš Kenwood receptų knygos)
Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra