Tuno pynė pikantiška mielinė duona pagardinta ne tik tunu, bet ir alyvuogėmis bei saulėje džiovintais pomidorais. Tobulas užkandis.
Tešlai reikės:
- 40 g mielių
- 180 ml drungno pieno
- 1 šaukštelio medaus
- 550 g kvietinių 550D miltų
- 1 šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių
- 1 kiaušinio trynio
- 50 ml balto sauso vyno
- 150 g sviesto
Įdarui:
- 200 g žalių alyvuogių be kauliukų
- 100 g saulėje džiovintų pomidorų
- 1 didelio pomidoro be odelės
- 300 g konservuoto tuno savo sultyse
- 1 kiaušinio baltymo
- Druskos, maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio provanso žolelių mišinio
Viršui:
- Sezamo sėklų
- Kelių šaukštų pieno
Gaminimo eiga:
Sumaišykite mieles, 4 šaukštus pieno, medų ir palikite 15 minučių. Supilkite likusius tešlai skirtus produktus ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite ir įdėkite 12 valandų į šaldytuvą kildinti. Galima kildinti ir kambaryje, tuomet pakaks 2 valandų.
Smulkiai supjaustykite alyvuoges ir džiovintus pomidorus. Supjaustykite pomidorą ir nupilkite susidariusias sultis. Nusausinkite tuną ir gerai sumaišykite su išplaktu baltymu. Sudėkite alyvuoges, pomidorus, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir viską išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite riebalais. Tešlą išminkykite, iškočiokite 40×45 cm dydžio ir 1 cm storio lakštą. Lakštą padalinkite pusiau. Per pusę padalinkite įdarą, sudėkite į kiekvieno lakšto vidurį, sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Taip paruoštus tešlos lakštus supinkite į pynę ir perkelkite į kepimo skardą. Teptuku pynę patepkite pienu, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Tuno pynė labai tinka su žuvies sultiniu.
(Šaltinis: Dagmar von Cramm „Stilingos puotos, priėmimai, vakarėliai”)
Išbandykite duonelę su pesto padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra