Varškės apkepas su avietėmis gali būti vadinamas ir pyragu, tačiau kadangi dėjau ne kreminę varškę, kaip nurodo originalioje receptūroje, o paprastą varškę, pyragas man labiau buvo panašus varškės apkepą, todėl taip ir pavadinau 😉 Beje apkepą galima kepti ir be sausainių. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.
Varškės apkepas su avietėmis:
- 8 sausainių („Gaidelio” tipo)
- 50 g minkšto sviesto
- 600 g 9% riebumo varškės
- 2 šaukštų miltų
- 150 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 kiaušinio trynio
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 250 ml grietinėlės
- 200 g aviečių
Gaminimo eiga:
Susmulkinkite sausainius iki trupinių, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės
Trupinių masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens kepimo formą). Paspauskite. Dėkite į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes.
Varškę išsukite su grietinėle, kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais. Aš viską sumaliau „blenderiu”. Į varškės masę įmaišykite avietes ir supilkite ant sausainių pagrindo. Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą palikite aušti 30 minučių praviroje orkaitėje. Atvėsusį pyragą padėkite į šaldytuvą, kad subręstų. Skanu su aviečių padažu.
(Šaltinis: Sezoninė virtuvė)
Komentarų nėra