Sūrio ir varškės patiekalai/ Desertų receptai/ Vaisių ir uogų receptai

Varškės apkepas su avietėmis

Varškės apkepas su avietėmis

Varškės apkepas su avietėmis gali būti vadinamas ir pyragu, tačiau kadangi dėjau ne kreminę varškę, kaip nurodo originalioje receptūroje, o paprastą varškę, pyragas man labiau buvo panašus varškės apkepą, todėl taip ir pavadinau 😉 Beje apkepą galima kepti ir be sausainių. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.

Varškės apkepas su avietėmis:

  • 8 sausainių („Gaidelio” tipo)
  • 50 g minkšto sviesto
  • 600 g 9% riebumo varškės
  • 2 šaukštų miltų
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 250 ml grietinėlės
  • 200 g aviečių

Gaminimo eiga:

Susmulkinkite sausainius iki trupinių, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės

Trupinių masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens kepimo formą). Paspauskite. Dėkite į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes.

Varškę išsukite su grietinėle, kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir miltais. Aš viską sumaliau „blenderiu”. Į varškės masę įmaišykite avietes ir supilkite ant sausainių pagrindo. Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą palikite aušti 30 minučių praviroje orkaitėje. Atvėsusį pyragą padėkite į šaldytuvą, kad subręstų. Skanu su aviečių padažu.

(Šaltinis: Sezoninė virtuvė)

Varškės pyragas su avietėmis. Aviečių sezonui - bulviukose.lt

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI