Veršienos nugarinės kepsneliai su bolivine balanda įdarytomis paprikomis.
Kepsneliams reikės:
- 4 veršienos nugarinės kepsnelių su kauliuku
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- 1 šaukšto smulkinto šviežio čiobrelio
- Šlakelio aliejaus
Paprikoms reikės:
- 6 mažų paprikučių
- 0,5 stiklinės bolivinės balandos
- 0,5 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- Lydyto sviesto kepimui
- 0,5 šaukšto smulkinto šviežio čiobrelio
- 1,5 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
- 1 šaukšto pakepintų kedrinių pinijų
Padažui:
- 2 šaukštų žolelių pesto padažo
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Taip pat reikės:
- 0,5 šaukšto pakepintų kedrinių pinijų papuošimui (ką pamiršau padaryt)
Gaminimo eiga:
Sumaišykite šlakelį aliejus su čiobreliais, pipirais, česnakais. Įtrinkite mišiniu veršienos kepsniukus ir palikite pasimaruoti kelioms valandoms. Prieš kepant, nuvalykite nuo kepsniukų marinatą ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apkeptus kepsniukus įdėkite į orkaitę šalia paprikų ir kepkite dar 5 minutes.
Bolivinių balandų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Baigiant kepti, sudėkite smulkintą česnaką.
Sumaišykite kruopas su kepintais svogūnais, česnakais, sūriu, čiobreliu, pinijomis. Paskaninkite įdarą druska ir pipirais.
Išpjaukite paprikutėms kotelius, išpurtykite sėklas. Įdarykite paprikas įdaru. Patogu įdaryti konditeriniu maišeliu nenaudojant antgalio.
Paprikas aptepkite aliejumi, pabarstykite druska. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Padažui pesto padažą sumaišykite su aliejumi.
Prieš patiekiant, apibarstykite patiekalą kedrinėmis pinijomis.
Veršienos nugarinės kepsneliai gali būti keičiami į ėriuko nugarinę.
Komentarų nėra