Vištienos kepenėlės su briuselio kopūstais ir apelsinų sultyse virtomis sorų kruopomis. Jums taip pat gali patikti keptos vištų kepenėlės su apelsininėmis morkomis ir kukurūzų kruopų koše.
Sorų košei reikės:
- 0,5 stiklinės sorų kruopų
- 1 stiklinės apelsinų sulčių
- 0,5 stiklinės vandens
- Druskos
- 1 šaukštelio sviesto
- 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
Svogūnams:
- 1 svogūno
- 0,5 šaukštelio medaus
- Žiupsnelio druskos
- Šlakelio balzamiko acto
- Sviesto ir aliejaus kepimui
Kepenėlėms:
- 250 g vištienos kepenėlių
- Sviesto ir aliejaus kepimui
- 2 skiltelių česnako
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
- Šlakelio brendžio
- 7 briuselio kopūsto gūželių
Gaminimo eiga:
Sorų kruopas perplaukite. Išvirkite sūdytame apelsinų sulčių ir vandens mišinyje. Išvirusią košę paskaninkite sviestu ir sūriu.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis, sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą, įpilkite dar šlakelį aliejaus, pasūdykite ir kepkite, kol jie taps skaidrūs. Sudėkite medų, įpilkite balzamiko acto ir ant lėtos ugnies maišydami kepkite dar kelias minutes.
Briuselio kopūstus perpjaukite pusiau, nublanširuokite verdančiame sūdytame vandenyje.
Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir kepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu minutę laiko, sudėkite nuvalytas kepenėles. Kepkite maišydami. Kepimo metu įpilkite šlakelį brendžio. Paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais. Baigiant kepti, sudėkite karamelizuotus svogūnus ir briuselio kopūstus. Maišydami pakepkite dar kelias minutes.
Vištienos kepenėlės su briuselio kopūstais patiekiamos su karamelizuotais svogūnais ir sorų kruopų koše.
Komentarų nėra