Aukso fondas/ Mėsa

Keptas kukurūzinis viščiukas

Keptas kukurūzinis viščiukas

Keptas kukurūzinis viščiukas – gardintas rozmarinu ir citrina su kartu keptomis česnakinėmis bulvytėmis.

Keptas kukurūzinis viščiukas:

  • 1 kukurūzinio viščiuko
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Rozmarino šakelės
  • 1/4 citrinos

Garnyrui:

  • 2 bulvių
  • 1 šaukšto sviesto (naudoju lydytą – ghee)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 2 saliero stiebų
  • 8 neluptų skiltelių česnako

Gaminimo eiga:

Aliejų sumaišykite su česnaku, druska, pipirais ir citrinos sultimis. Įtrinkite viščiuką mišiniu. Rozmarino šakelę kartu su išspausta citrina sudėkite į viščiuko vidų ir marinuokite 2 valandas.

Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais. Mišiniu įtrinkite bulvių griežinėlius ir saliero stiebus.

Viščiuką su bulvėmis sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formelę ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Sudėkite saliero stiebus, česnako skilteles. Kepkite dar 10 minučių. Jei kepimo metu viščiukas pradės per greitai skrusti, pridenkite jį folija.

Keptas kukurūzinis viščiukas - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI