Vištienos vėrinukai su žemės riešutų sviesto padažu – azijietiškų skonių patiekalas.
Vištienos vėrinukai:
- 1 vištos krūtinėlė (turiu omenyje vieną puselę)
- Poro baltoji dalis
- 1 raudona paprika
Marinatui:
- 1 šaukštas tamsaus sojų padažo
- 3 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1 smulkinta česnako skiltelės
- 1 šaukštas smulkinto svogūno
- Petražolių lapelių
- Skrudintų smulkintų žemės riešutų
Padažui:
- 50 g žemės riešutų sviesto
- 1 smulkinta česnako skiltelė
- 150 ml vandens
- 1 šaukštas tamsaus sojų padažo
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1 šaukštelis tarkuotos imbiero šaknies
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Vištos krūtinėlę supjaustykite kubeliais. Marinatui skirtus produktus sumaišykite. Vištieną sumaišykite su marinatu ir palikite marinuotis bent 30 minučių. Medinius iešmelius pamirkykite vandenyje, kad kepant nedegtų.
Papriką supjaustykite kvadratėliais. Porą supjaustykite griežinėliais ir 1 minutę blanširuokite verdančiame vandenyje.
Į puodelį ar keptuvę sudėkite žemės riešutų sviestą, česnaką ir pakepinkite 2 minutes. Sudėkite likusius padažui skirtus produktus ir pavirkite maišydami kelias minutes.
Vėrinukus kepkite ant aliejumi išteptų grotelių orkaitėje, naudodamiesi griliaus funkcija 220° C. Kepdami pavartykite. Nepamirškite žemiausioje orkaitės lentynoje įdėti padėklo (skardos) su vandeniu. O jei turite kepsninę, tai valio… nereiks ir orkaitės.
(Šaltinis: knyga Mary Berry „Klasikinė virtuvė”)
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Indrė
2013-12-30 at 18:48Labai skaniai atrodo. Tikrai super pietūs ar vakarienė turėjo būti 🙂
Laura
2013-12-30 at 22:20Indre, aha, turbūt net kartosiu kada nors 😉