Vytinta vištos krūtinėlė puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną 🙂 Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.
Vytinta vištos krūtinėlė:
- 1 geriau kaimiškos vištos krūtinėlės
- Druskos (1 kg mėsos imkite 30 g druskos)
- 0,5 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
- 0,5 šaukštelio česnako miltelių
- 0,5 šaukštelio pankolio sėklų
- 1 kupino šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
- 30 g viskio
- 1 kupino šaukštelio saldžios paprikos miltelių
Gaminimo eiga:
Inde, kuriame laikysite vištos krūtinėlę, sumaišykite druską, pipirus, česnako miltelius, pankolių sėklas, apelsino žievelę, viskį. Įtrinkite mišiniu krūtinėle, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve 2 paras. Laikymo periodu stenkitės krūtinėlę pavartyti.
Po 2 parų vištos krūtinėlę nuplaukite, gerai nusausinkite, įtrinkite paprikos milteliais. Pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5 – 7 dienas. Stebėkite, kad krūtinėlė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Galite naudoti ir kitokį stiprųjį alkoholį, tinka: degtinė, viskis, brendis, tekila, nesaldžios trauktinės. Keisti ir eksperimentuoti su žolelėmis, prieskoniais. Apelsino žievelę keisti citrinos, laimo arba visai nedėti.
Išsivytinusią krūtinėlę geriausia laikyti šaldytuve suvaakumuotą. Jei neturite vaakumatoriaus, suvyniokite į kepimo popierių arba popierinį rankšluostį. Suvaakumuota gali stovėti apie 3 mėnesiu, o gal net ilgiau. Pas mane neužsistovi, nes suvalgom 🙂
Mėsą rekomenduoju vytinti vėlų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį. Vasarą per šilta.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra