Daržovės/ Bebriena/ Receptai/ Laukiniena/ Bulvės/ Mėsa/ Paprikos/ Petražolės/ Pomidorai/ Svogūnai

Bebrienos guliašas

Visuose mano receptuose su bebriena vietoj bebro mėsos galite drąsiai naudoti žvėrieną, jautieną.

Bebrienos guliašas

Guliašui reikės:

  • 500 g bebrienos pjaustytos gabaliukais
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 3 smulkintų skiltelių česnako
  • Maltų lauro lapų
  • Aliejaus kepimui
  • 2 stambiais kvadratėliais pjaustytų svogūnų
  • 1 didelės  stambiais kvadratėliais pjaustytos raudonos paprikos
  • 1 smulkintos aitriosios paprikos
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 250 g perpjautų pusiau vyšninių pomidoriukų
  • 1,5-2 stiklinių bebrienos sultinio
  • 1 šaukšto kmynų
  • Saujos smulkintų žalumynų (petražolių, laiškinių česnaku, krapų)

Bebrienos gabaliukus sumaišykite su česnaku, maltais lauro lapais, druska, pipirais ir pamarinuokite per naktį šaldytuve.

Marinuotą bebrieną trumpai pakepinkite su aliejumi. Išimkite. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus, papriką ir aitriąją papriką

Į troškinimo indą sudėkite bebrieną, svogūnus, papriką, aitriąją papriką, pomidorų pastą, vyšninius pomidoriukus, supilkite sultinį, sudėkite kmynus, uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies 1,5 valandos. Greitpuodyje man užtruko 40 minučių.

Prieš patiekiant įmaišykite žalumynus. Skanu su grietine. Skaniausias antrą dieną 😉

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Karolis
    birželio 17, 2015 at 1:55 pm

    o kaip gaut ta bebrienos sultini ?

  • Reply
    Laura
    birželio 18, 2015 at 12:46 pm

    Išsivirt iš bebro kaulų, taip pat kaip ir jautienos ar vištienos sultinius. Jei nėra galimybių, naudokite jautienos sultinį.

  • Reply
    Karolis
    birželio 24, 2015 at 2:02 pm

    Dekui 😉

  • Leave a Reply