Jautienos nugarinės kepsniai su morkų ir pankolių piure

Jautienos nugarinės kepsniai su morkomis ir pankoliais

Reikės:

  • 4 jautienos nugarinės kepsnių
  • Druskos
  • 2 vidutinių morkų
  • 1 vidutinio pankolio
  • Grietinėlės
  • Alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 šaukštų džiovintų juodųjų alyvuogių
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Morkas supjaustykite griežinėliais ir kelias minutes pakepinkite su aliejumi. Užpilkite grietinėle, kad beveik apsemtų, ir virkite, kol morkos suminkštės. Sutrinkite su smulkintuvu, paskaninkite druska.

Tą patį padarykite su pankoliu. Perpjaukite išilgai pusiau, išpjaukite šerdį, susmulkinkite, pakepinkite, užpilkite grietinėle ir virkite, kol suminkštės. Sutrinkite, paskaninkite druska.

Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Apie kepsnių iškepimo laipsnius šis Ponas labai išsamiai paaiškina. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Į keptuvę, kurioje kepė kepsniai, įpilkite aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus ir aitriąją papriką (be sėklų) ir trumpai apkepkite. Sudėkite per pusę perpjautas alyvuoges, kepkite dar apie minutę. Sudėkite smulkintas petražoles.

Ant kepsnių užpilkite padažą ir patiekite su morkų ir pankolių piure.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą