Vištienos širdelių troškinys su paprikomis ir kuskusu. Lengvas ir skoningas patiekalas pietums ar vakarienei. Receptas
Vištienos širdelių troškinys:
- 500 g vištų širdelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 skiltelių česnako
- 2 svogūnų
- 2 raudonųjų paprikų
- Saujelės svogūnų laiškų
- Žolelių (petražolių, raudonėlių, čiobrelių, šalavijo)
- Lydyto sviesto arba aliejaus kepimui
- 2/3 stiklinės kuskuso
- Alyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Nupjaukite nuo širdelių storosios dalies riebaliukų kepurėles ir likusias gysleles. Išspauskite viduje likusius krešuliukus, perplaukite. Nuvalytas širdeles dėkite į keptuvėje įkaitintus riebalus ir kepkite, kol gražiai apskrus. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką. Pagardinkite druska, pipirais.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais, pakepinkite keptuvėje kelias minutes. Papriką išvalykite, supjaustykite kvadratėliais arba trikampėliais, sudėkite jas į svogūnus, uždenkite ir ant lėtos ugnies, vis pamaišydami, troškinkite 30 minučių, po to sudėkite apkeptas širdeles, troškinkite dar 20 minučių. Baigiant kept, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir žoleles.
Kuskusą pagaminkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Išbrinkusį – pagardinkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Įmaišykite kuskusą į troškinį.
Komentarų nėra