Kepta anties krūtinėlė su salierais, lapiniais kopūstais, šilauogėmis ir dumplainiais.
Reikės:
- 2 ančių krūtinėlių
- 2 saliero stiebų
- 5 lapinių kopūstų lapų
- 1 šaukštelio lydyto sviesto
- Saujelės šilauogių
- Saujelės dumplainių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Anties krūtinėles dėkite į įkaitintą sausą keptuvę odele į apačią. Kepkite apie 5-7 minutes arba, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, sumažinkite karštį iki minimumo, kepkite dar 5-7 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir norimo iškepimo laipsnio. Kepimo metu pasūdykite, pagardinkite pipirais. Iškeptas krūtinėles suvyniokite į foliją ir padėkite šiltai kelioms minutėms, kad subręstų.
Salierų kotus nuskuskite, supjaustykite gabaliukais. Kepkite toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė krūtinėlės kelias minutes.
Nuo kopūsto lapo stiebo nuplėšykite lapelius. Kitoje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kopūsto lapelius, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite maišydami, kol jie sušils ir šiek tiek apvys.
Uogas, prieš patiekiant, pašildykite keptuvėje, kurioje kepė krūtinėlės.
Kepta anties krūtinėlė su salierais, lapiniais kopūstais, šilauogėmis ir dumplainiais – puikus šventinis patiekalas. Jums taip pat gali patikti kepta anties krūtinėlė su moliūgų padažu ir petražolės šaknimi.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra