Tuno ir jūros šukučių salotos su saldžiais žirneliais ir gaivos suteikiančiais pomidoriukais, pagardintos aziejietišku sojos padažu.
Tuno ir jūros šukučių salotos:
- 250 g šviežio tuno
- 6 jūros šukučių
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- Sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 stiklinės žaliųjų žirnelių
- 12 mažų pomidoriukų
- 1 šaukšto marinuoto imbiero (galite naudoti pirktinį)
- 4 šaukštų sojos padažo
- 0,5 citrinos sulčių
- 1 šaukšto mėtų lapelių
Gaminimo eiga:
Tuną supjaustykite stambiais kubeliais. Šukutes ir tuną gerai nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, tada įdėkite šukutes ir tuno gabaliukus. Šukutes kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes. Tuno gabaliukams kiekvienai puselei, užteks po 10-15 sekundžių, tad, kol vartysite juos, iškeps šukutės. Paskaninkite iškepusias jūros gėrybes druska ir pipirais.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pomidoriukus, žirnelius. Kepkite, kol daržovės sušils. Baigiant kept, sudėkite pasmulkintą imbierą.
Sudėkite į lėkštes keptas daržoves, jūros gėrybes, apšlakstykite citrinos sultimis, sojos padažu, užbarstykite mėtos lapelių.
Salotos gali būt valgomos tiek šiltos, tiek šaltos.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra