Griliuje keptos širdelės patiektos su jogurtiniu padažu ir salotomis paplotėlyje.
Širdelėms reikės:
- 500 g šviežių ančiukų širdelių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų sojų padažo
- 2 šaukštelių tarkuotos apelsino žievelės
- 1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies
- 2 smulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštelių medaus
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Paplotėliams reikės:
- 250 g spelta šviesių miltų (galite naudoti paprastus kvietinius)
- 35 g kiaulienos taukų
- 100 g vandens
- 3 g druskos
- 1 g kepimo miltelių
Padažui reikės:
- 300 ml natūralaus jogurto
- 1 šaukšto majonezo
- 1 skiltelės smulkinto česnako
- 3 šaukštų smulkintų žolelių (dėjau po šaukštą mėtų, petražolių ir pipirnių daigų)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 1 trumpavaisio agurko
- 0,5 paprikos
- 1 saliero stiebo
- Kelių mėgiamų salotų lapų
Gaminimo eiga:
Nuo širdelių storosios dalies nupjaustykite riebaliukus. Pasidarykite marinatą – sumaišykite aliejų, sojų padažą, apelsino žieveles, imbierą, medų, česnaką ir pipirus. Sumaišykite širdeles su marinatu ir palikite kelioms valandoms marinuotis. Druską įmaišykite prieš kepimą. Sumaukite širdeles ant iešmelių ir iškepkite griliuje arba orkaitėje įjungus griliaus funkciją. Jei naudosite medinius iešmelius, nepamirškite juos prieš kepimą kelias valandas pamirkyti vandenyje, kad kepant nedegtų.
Paplotėliams supilkite miltus į didelį dubenį, padarykite juose duobutę, sudėkite į ją taukus, druską ir kepimo miltelius. Pamažu pildami vandenį suminkykite tešlą. Minkykite kiek galima ilgiau. Jei minkysite rankomis – mažiausiai minučių. Išminkę padėkite 30 minučių pastovėti šaltai. Kai tešla subręs, išimkite ją, suformuokite rutuliukus ir plonai iškočiokite tokio dydžio skritulius, kokio dydžio yra keptuvė, kurioje juos kepsite. Mano keptuvė nedidelė, tad tešlą porcijavau po 40 g. Iškočiotą tešlos skritulį dėkite ant sausos įkaitintos keptuvės, subadykite šakute ir kepkite vieną pusę 1-2 minutes, apverskite ir kepkite, kol apskrus apačia. Jei kepant pradės kilti burbulai, prispauskite juos šakute.
Padažui sumaišykite išvardintus produktus.
Daržoves supjaustykite plonais šiaudeliais.
Griliuje keptos širdelės dedamos ant paplotėlyje sudėtų salotų ir apliejamos padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
3 Comments
Lina
2018-02-02 at 15:09Tai koek mažiausiai minučių minkyti tešlą? Ir geriau rankomis ar kombainu?
O širdeles kiek laiko kepti, jei orkaitėje? Na bent apytksliai? Nes atrodo labai gardžiai – reiks bandyt!
Lina
2018-02-02 at 16:23Ačiū! Mėginsiu:)
Laura
2018-02-02 at 16:05Laba, matyt praleidau skaičius netyčia 🙂 Minkykit jei rankomis 10 minučiu. Kombainu nebandžiau, negaliu pasakyt. Širdeles kepkite 15-20 minučių 180C temperatūroje. Bet ištraukę iš orkaitės patikrinkite ar tikrai iškepę.