Sūris ir varškė/ Desertai

Švediškas varškės apkepas

Švediškas varškės apkepas

Švediškas varškės apkepas – tikras desertas, praturtintas riebia grietinėle ir migdolais. Skanu su trintomis braškėmis ir uogiene. Daugiau varškės apkepų receptų rasite aktyvioje nuorodoje.

Švediškas varškės apkepas:

  • 3 kiaušinių
  • 50 g rudojo cukraus
  • 60 g maltų migdolų
  • 300 ml 35 % grietinėlės
  • 400 g birios 9 % varškės
  • sviesto formai ištepti

Gaminimo eiga:

Kiaušinius lengvai išplakite kartu su cukrumi, sudėkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir viską išmaišykite. Sudėkite varškę ir dar kartą gerai viską išmaišykite.

Supilkite tešlą į sviestu išteptus kepimo indelius arba kepimo formą.

Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Valgykite apkepą su plakta grietinėle, grietine ar jogurtu ir uogiene.

P.S. Galite naudoti migdolų miltus arba susimalti migdolų drožles arba pačius migdolus. Prieš malant migdolus, suberkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, nukoškite, pirštais nuimkite luobeles. Prieš malant, padžiovinkite kelias minutes orkaitėje.

Receptas iš strelkabelka.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI