Jautienos kepsnys su pastarnokų piure, rūgštelėjusiomis raugintomis morkytėmis ir keptais ridikėliais.
Reikės:
- 2 jautienos išpjovos arba nugarinės kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto sviesto
Pastarnokų piure:
- 1 svogūno
- 1 pastarnoko (tik ne tokio dydžio, kokį pamatysite žemiau esančioje nuotraukoje 🙂 )
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
- 100 ml grietinėlės
- 100 ml pieno
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 4-6 ridikėlių
- Kelių svogūnų laiškų
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
- Druskos
- 2 raugintų morkų
- 4 šaukštų stipraus jautienos sultinio
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus kubeliais pjaustytą pastarnoką, kepkite maišydami, kol pastarnokai suminkštės. Supilkite pieną, grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir virkite apie 5 minutes. Sutrinkite masę smulkintuvu.
Morkas supjaustykite kaip jums patinka.
Ridikėlius pakepinkite keptuvėje su sviestu. Kepant ridikėlius keptuvė turi būti gerai įkaitusi. Svogūnų laiškus sudėkite baigiant kept ridikėliams. Pagardinkite daržoves druska.
Sudėkite į lėkštę pastarnokų piure, kepsnius, ant kepsnių užpilkite stipraus jautienos sultinio, sudėkite ridikėlius, svogūnų laiškus, raugintas morkas.
Jautienos kepsnys su pastarnokų piure puikus pilnavertis patiekalas.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra