Antienos maltinukai bruknių padaže – skamba šiek tiek netikėtai, nes dažniau matome maltinukus iš kiaulienos, jautienos ar vištienos. Antienos maltinukai labai skanus ir originalus užkandis šventiniam stalui.
Antienos maltinukams reikės:
- 340 g antienos kulšelių mėsos
- 1 kiaušinio
- 1,5 šaukšto manų kruopų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų smulkintų pistacijų
- 0,5 šaukštelio džiovinto čiobrelio
- 0,5 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
- Anties taukų kepimui
- Kvietinių miltų
Padažui:
- 1 stiklinės sultinio (naudojau jautienos)
- 4 šaukštų bruknių uogienės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- Šviežių daržovių salotų
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Kulšelių mėsą sutrinkite smulkintuvu arba sumalkite mėsmale per smulkiausią sietelį.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept sudėkite smulkintą česnaką.
Į dubenį sudėkite antienos mėsą, kepintus svogūnus, manų kruopas, pistacijas, čiobrelius, apelsinų žieveles, supilkite išplaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad išbrinktų manų kruopos.
Formuokite nedidelius maltinukus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje su anties taukais arba lydytu sviestu.
Padažui supilkite į keptuvę sultinį, sudėkite uogienę ir virkite kol liks 1/3 skysčio, pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite į padažą maltinukus ir maišydami virkite, kol maltinukai pasidengs gražia padažo glazūra.
Prieš patiekiant, pabarstykite ant maltinukų smulkintų svogūnų laiškų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra