Jautienos T-bone kepsnys su daržovėmis pagardintas argentinietiško chimichurri tipo žolelių padažu.
Reikės:
- 1 jautienos T-bone kepsnio
- Lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 3 šaukštų smulkintų petražolių
- 0,5 smulkiai pjaustyto raudono svogūno
- 1 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
- 4 smulkiai pjaustytų sūdytų ančiuvių filė
- 1/3 siklinės alyvuogių aliejaus
- 1/2 šaukštelio cukraus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų kadagių acto (arba raudono vyno acto)
Taip pat reikės:
- Kelių morkų
- Apie 10 ridikėlių
- Aliejaus
- Druskos
- Apie 10 jaunų, mažų burokėlių
- 2 saujų smulkintų burokėlių lapų
- Šlakelio citrinos sulčių
- Lydyto sviesto kepimui
- Kelių šaukštų raugintų burokėlių lapų arba kitokių raugintų daržovių
Gaminimo eiga:
Jautieną dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius pabarstykite druska, pipirais, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti. Jei kepsnys labai didelis, pabaikite jį kept orkaitėje.
Padažui sumaišykite išvardintus produktus.
Burokėlius nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Išimkite, atvėsinkite, nulupkite. Prieš patiekiant apkepkite su sviestu, pagardinkite druska. Baigiant kept burokėliams, į tą pačią keptuvę sudėkite burokėlių lapus ir trumpai apkepkite. Pagardinkite druska, citrinos sultimis.
Morkas ir ridikėlius aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
Jautienos T-bone kepsnys su daržovėmis patiekiamas su padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš mėsos.
Komentarų nėra