Kiaulienos smegenų paštetas. Pirmą kartą ragaudami ir nežinodami iš ko padarytas paštetas, tikrai neatspėtumėte, nes labai primena menkių kepenėles 🙂 Labai tinka derinti su šampanu ir sausu vynu 🙂
Kiaulienos smegenų paštetas:
- 500 g kiaulienos smegenų
- 100 g kiaulienos lašinių (žalių)
- 1 svogūno
- 1 šaukšto sviesto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Petražolių lapelių
- Citrinos
Gaminimo eiga:
Kiaulienos smegenis užpilkite šaltu vandeniu ir laikykite šaldytuve 2 valandas. Išimkite, gerai perplaukite.
Smegenis pertrinkite per sietelį. Kad būtų lengviau, iš pradžių galite sutrinti rankiniu blenderiu, o paskui pertrinti per sietelį.
Lašinukus supjaustykite labai mažais kubeliais.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Atvėsinkite.
Į indą su smegenimis sudėkite lašinukus, kepintus svogūnus, druską, pipirus. Masę išplakite su mikseriu (paplakite apie 2 minutes).
Smegenų pašteto masę supilkite į formą. Formą uždenkite lėkšte, dangčių ar blogiausiu atveju – folija.
Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Įdėkite į ją kepimo formą didesnę, nei toji, kurioje bus kepamas smegenų paštetas. Į tą didesnę formą įdėkite formą su paštetu. Pilkite į didesnę formą karšto vandens tiek, kad apsemtų 2/3 pašteto formos. Kepkite 0,5 – 1 valandą, priklausomai nuo to kokio dydžio pašteto forma arba kol pašteto vidinė temperatūra bus 90°C.
Išėmę smegenų paštetą atvėsinkite. Kiaulių smegenų paštetą užtepkite ant skrudintos baltos arba juodos duonos sviesto, pagardinkite petražolėmis ir citrinos sultimis.
Kiaulienos smegenų paštetas – su minimum produktų maksimum skonio!
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Antrą kartą kiaulienos smegenų paštetą kepiau mažose formelėse. Kepiau 30 minučių.
Komentarų nėra