Petražolių padažas – itališkas receptas. Labai universalus padažas. Tinka ir su virta mėsa, ir su virta arba kepta žuvimi, ir su daržovėmis, ir ant duonos tepti.
Petražolių padažas:
- 0,5 stiklinės šviežios baltos duonos trupinių
- 3-4 šaukštų raudono vyno acto (pagal skonį)
- 1 kietai virto kiaušinio trynio
- 8 šaukštų smulkintų petražolių
- 2 skiltelių česnako
- 2-3 sūdytų ančiuvių filė
- 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Šviežio baltos duonos trupinius, kietai virtą kiaušinio trynį, smulkintas petražoles, česnako skilteles, ančiuvių filė sudėkite į smulkintuvą.
Supilkite actą. Įjunkite smulkintuvą ir pamažu supilkite aliejų.
Pagardinkite padažą druska ir pipirais.
(Receptas iš knygos Valgių knyga)
Daugiau padažų receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Otilija
2012-08-12 at 20:31Labai skanus padažiukas gavosi ir taip greitai paruošiamas.
Ačiū už receptą. Liuks. 🙂
Laura
2012-08-13 at 06:16Prašom, smagu, kad patiko 😉