Daržovių duonelės (flatbread) gaminamos daržovių, migdolų miltų ir kiaušinių pagrindu. Tinka netoleruojantiems glitimo, praktikuojantiems „Paleo” ir „Whole30” mitybą ar norintiems pailsėti nuo miltų ir įtraukti į racioną daugiau daržovių ir riešutų. Surašiau brokolių, morkų ir burokėlių duonelių receptus.
Brokolių duonelei reikės:
- 200 g smulkinto brokolio
- 2 kiaušinių
- 50 g migdolų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 šaukštelio mėgiamų džiovintų žolelių
Gaminimo eiga:
Brokolį susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.
Smulkintus brokolius sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais, žolelėmis.
Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.
Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir 30 minučių. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.
Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.
Morkų duonelei reikės:
- 200 g žiedinio kopūsto
- 140 g morkų
- 2 kiaušinių
- 50 g migdolų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Morkas ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.
Smulkintas morkas ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.
Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.
Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir 30 minučių. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.
Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.
Burokėlių duonelei reikės:
- 200 g žiedinio kopūsto
- 150 g burokėlių
- 2 kiaušinių
- 50 g migdolų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Burokėlius ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.
Smulkintus burokėlius ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.
Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.
Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir 30 minučių. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.
Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.Daržovių duonelės tinka įvairiems sumuštiniams, kaip užkandis.
Šaltinis: Green kitchen stories
Komentarų nėra