Įdaryta veršio širdis – restorano vertas patiekalas.
Reikės:
- 1 didesnės veršio širdies
- Druskos
- 1 šaukšto lydyto sviesto
Įdarui reikės:
- 30 g kubeliais pjaustytos šalto rūkymo šoninės
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto
- 100 g pasmulkintų pievagrybių (mažesnius padalinkite į 4 dalis, didesnius – dar smulkiau)
- 1 nedidelio smulkiai pjaustyto svogūno
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- 50 g špinatų lapelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Mažo žiupsnelio malto muskato riešuto
- Mažo žiupsnelio cinamono
- 3 smulkintų šalavijo lapelių
- 0,5 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Nupjaustykite nuo veršio širdies paviršiaus visus riebalus. Įpjaukite išilgai širdies raumenį, kiek įmanoma išskleiskite jį, atsargiai nupjaustykite raumenį jungiančias gyslas. Įtrinkite širdį druska.
Sudėkite į keptuvėje gerai įkaitintą sviestą šoninę ir pievagrybius, kepkite maišydami kol pradės skrusti. Sudėkite svogūnus, kepkite maišydami dar kelias minutes, sudėkite česnaką, maišydami kepkite dar apie pusę minutės, sudėkite špinatų lapelius, prieskonius, žoleles, maišydami kepkite kol špinatų lapeliai suvys. Įdarą atvėsinkite.
Ant išskleistos širdies raumens vidinės pusės tolygiai sudėkite įdarą. Suimkite priešingas raumens kraštines, suglauskite ir susmaigstykite mediniais smeigtukais.
Įdarytą veršio širdį dėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite iš visų pusių.
Dėkite apkeptą širdį į kepimo formelę ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių arba kol vidinė širdies temperatūra bus 60 C.
Patiekite įdarytą veršio širdį su kukurūzų kruopų arba bulvių koše.
Įdaryta veršio širdis iš The Healthy foodie
Komentarų nėra