Kiaušiniai kepti grietinėje senovinis lietuviškas receptas. Galite patiekti su skrudinta duona ir gaiviomis daržovių salotomis ir turėsite puikius lietuviškus vėlyvus pusryčius. Jei norisi paeksperimentuoti grietinę galite pakeisti grietinėle ir patiekti su skrudinta šoninę.
Kiaušiniai kepti grietinėje:
- ¾ stiklinės grietinės
- 4 kiaušinių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Žiupsnio smulkintų krapų arba svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Sudėkite į keptuvę grietinę ir kaitinkite ant vidutinės ugnies kol užvirs.
Suleiskite į užvirusią grietinę kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite ant minimalios kaitros kol kiaušinių baltymai sutvirtės.
Kiaušinius keptus grietinėje pabarstykite krapais arba svogūnų laiškais.
Receptas iš N.Marcinkevičienės knygos „Metai už stalo“
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Daugiau patiekalų iš kiaušinių.
Komentarų nėra