Sumuštiniai su žaliais pomidorais ir ožkos sūriu – skanios vasaros palydėtuvės 🙂
Kai kurie teigia, kad valgant žalius pomidorus galima apsinuodyti, tačiau konkrečių įrodymų nėra. Straipsnis apie žalių pomidorų vartojimą.
Sumuštiniai su žaliais pomidorais:
- Juodos ruginės duonos riekelių (arba kitokios jūsų mėgiamos)
- Lydyto sviesto kepimui
- Česnako skiltelių
- Žalių (nesunokusių) pomidorų
- Ožkos sūrio
- Mėlynų svogūnų
- Bazilikų arba raudonėlių lapelių
- Šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Ruginės duonos riekeles apkepkite keptuvėje su sviestu, iškepusias įtrinkite česnaku ir atvėsinkite. Jeigu sumuštiniams naudosite baltą duoną, ją galite skrudinti skrudintuvėje, sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Apskrudintas riekeles taip pat įtrinkite česnaku.
Mėlyną svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis.
Žalius pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Ant skrudintos duonos negailėdami užtepkite ožkos sūrio, pabarstykite svogūnais, žolelėmis, dėkite ant viršaus pomidorų griežinėlius. Papuoškite sumuštinius tais pačiais svogūnais ir žolelėmis, pagardinkite pipirais.
Komentarų nėra