Įdarui reikės:
- 400 g mėlynų slyvų
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 50 g rudojo cukraus
- 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
- Saujelės serbentų
Trupiniams reikės:
- 100 g šalto sviesto
- 150 g kvietinių miltų
- 50 g rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Slyvas perjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite į jį slyvas, supilkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite. Šiek tiek slyvų galite pasilikti papuošimui.
Sviestą supjaustykite kubeliais, supilkite ant jo miltus ir trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Įmaišykite cukrų.
Trupinius tolygiai supilkite ant slyvų. Ant viršaus pabarstykite serbentų, išdėliokite papuošimui paliktas slyvas.
Kepkite trupiniuotį iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, o slyvų masė pradės burbuliuoti.
Patiekite pyragą su ledais, plakta grietinėle.
No Comments