Daržovės/ Kimči - kimchi/ Aukso fondas/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Padažai

Blyneliai su kimči (kimchi), čederio sūriu ir kalakutiena

Korėjietiški blynai su kimchi ir kalakutiena

Blyneliai su kimči (kimchi) – tradicinis korėjiečių patiekalas. Į blynus gali būti sudedami įvairūs keptos, virtos mėsos likučiai, jūros gėrybės, žuvis. Aš panaudojau vakarykštį keptą kalakuto kumpelį. Blynams jie taip pat sunaudoja stipriau išrūgusius kimči, kur jau kitiems patiekalams netinka.

Taip pat surašiau dviejų puikių universalių azijietiškų padažų receptus, kuriuos galėsite naudoti su kitais azijietiškais patiekalais – ryžių suktinukais, “Spring rolls”, gyoza koldūniukais ir t.t.
Daugiau kimči receptų.

Blynams reikės:

  • 1 kupinos stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinės vandens
  • 2 stiklinių pasmulkinto kimči
  • 1 stiklinės pasmulkintos keptos ar virtos mėsos likučių
  • 4 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės smulkiai tarkuoto čederio sūrio (galite dėti ir mozzarella)
  • 2 šaukštelių gochujang pastos (galite įsigyti azijeitiškų prekių parduotuvėse)
  • 1 šaukštelio druskos
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Miltus suplakite su vandeniu. Įplakite kiaušinius, druską, gochujang pastą.

Į tešlą įmaišykite pasmulkintą kimči, mėsą ir sūrį. Palikite tešlą pastovėti 20 minučių.

Pilkite tešlą į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Korėjiečiai šiuos blynus kepa per visą keptuvę ir paskui pjausto trikampėliais arba kvadratėliais. Aš kepiau įprasto dydžio blyneliais ir prieš patiekiant perpjoviau pusiau, kad būtų patogiau valgyti lazdelėmis 🙂 Mirkykite blynelius į padažus ir skanaukite!

Blyneliai su kimči (kimchi) patiekiami su azijietiškais padažais.
Korėjietiški blynai su kimči

Majoneziniam padažui reikės:

  • 4 šaukštų majonezo
  • 4 šaukštelių austrių padažo
  • 2 šaukštelių gochujang pastos
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamo sėklų aliejaus
  • 1 šaukštelio ryžių acto

Gaminimo eiga:

Visus ingredientus sumaišykite.Azijietiškas majonezinis padažas

Aštriam blynelių padažui reikės:

  • 2 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų sojos padažo
  • 4 šaukštų vandens
  • 4 šaukštų ryžių acto
  • 1 šaukšto smulkiai pjaustyto svogūno
  • 0,5 šaukštelio Korėjietiškų čili dribsnių gochugaru
  • 0,5 šaukštelio smulkinto česnako
  • 0,5 šaukštelio skrudintų sezamų sėklų
  • 0,5 šaukštelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • Žiupsnelio smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Visus ingredientus sumaišykite.
Azijietiškas aštrus padažasReceptai iš Omnivores cookbook ir My Korean kitchen.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI