Jautienos antrekotas su smidrais ir kitomis daržovėmis. Sultingas jautienos kepsnys, daug daržovių ir prieskoninis sviestas – tobula vakarienė.
Reikės:
- 2 jautienos antrekoto kepsnių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Riebalų kepimui (naudojau valytą sviestą)
Daržovių garnyrui:
- Poro lapo
- Cukinijos pjaustytos lazdelėmis
- Morkos pjaustytos lazdelėmis
- Kelių smidrų
- Druskos
- Laimo sulčių (arba citrinos)
- Balzamiko acto (naudojau glazūrą)
- Mažų pomidoriukų
- Sviesto šaukštelių
- Rudo cukraus žiupsnelio
Padažui – sviestukui:
- Sviesto ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu lygiomis dalimis
Gaminimo eiga:
Padažui sviesta atšildykite iki kambario temperatūros, šakute sutrinkite su sūriu. Dėkite ant maistinės plėvelės ir suformuokite ritinėlį. Ritinėlį įdėkite į šaldymo kamerą. Kai reiks išsiimkite ir atsipjaukite kiek norite skrituliukų.
Poro lapą nuplikykite ir atvėsinę išpjaukite ilgas siauras juosteles. Jomis suriškite daržovių lazdeles. Aš iš pradžių rišau su siūlu, paskui kai išsigarino perrišau poro juostele, bet manau nebūtina to daryti.
Kaip paruošti smidrus (šparagus). Apskuskite skustuku smidrų apatinę dalį (maždaug 1/4 smidro). Nupjaukite sumedėjusį kotelio galą. Smidrus paruošti galima ir kitaip – viena ranka paimkite už smidro vidurio, kita už kotelio galo ir laužkite. Sumedėjusi smidro dalis nuluš ir liks valgoma dalis. Turėkite omeny, kad laužiant išsimeta didesnė smidro dalis nei apskutant.
Į garų puodą iš pradžių dėkite morkas, po 7 minučių cukinijas ir smidrus. Pagarinkite dar 3-4 minutes.
Pomidorus dėkite į įkaitintą sviestą, įberkite cukrų ir pakepinkite kelias minutes. Baigiant kepintis užpilkite balzamiko acto ir dar trumpai pakepkite.
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Belieka tik viską staigiai sudėti į lėkštę ir daržoves pabarstyti druska, apšlakstyti laimo sultimis ir užlašinti po lašelį balzamiko acto.
Jautienos antrekotas su smidrais ir kitomis daržovėmis – patiekalas šventei ir kasdienai!
Daugiau receptų iš mėsos.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra