Duona su žolelėmis – be galo kvapni ir skani duonelė. Šį receptą galima naudoti ir picos padui, tik dėkite mažiau žolelių.
Duona su žolelėmis:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų mėgiamo aliejaus
- 280 g kvietinių miltų
- 2 šaukštelių sausų mielių
- 1 šaukštelio džiovinto česnako
- 1 šaukšto smulkintų prieskoninių žolelių mišinio (arba 1 šaukštelio džiovintų)
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepu 1 (pagrindine programa).
Jei neturite duonkepės, užminkykite tešlą rankomis arba virtuviniu kombainu, padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai. Suformuokite kepaliuką, pakildinkite 20 – 30 minučių ir kepkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
(Receptas iš knygos “Kepame duoną namuose”)
Daugiau duonos receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
4 Comments
Vasara
2011-06-06 at 10:57Susigundžiau receptu ir vakar pabandžiau išsiskepti duonos, bet neiškilo. 🙁 Buvo susmegusi ir pusžalė. Kepiau 1 pagrindine programa. Kepė 3 valandas. Kai pamačiau rezultatą, nusiminiau ir ėmiau galvoti, kas ne taip. Tada kelis kartus perskaičiau receptą ir pagalvojau: o kas iškelia šią duoną? Nėra nei mielių, nei kepimo miltelių, nei kokio tai raugo… :/ Ar jums tikrai iškepė tokia puri duona be kildinimo medžiagų?
Laura
2011-06-07 at 06:15Ojetus, pamiršau mieles įrašyti…..čia jau mano klaida, atsiprašau baisiausiai 🙁
Vasara
2011-06-07 at 08:52Pagal tokį kiekį miltų reikėtų maždaug pusės arbatinio šaukštelio, ar ne?
Laura
2011-06-07 at 09:24Pataisiau receptą…reikia 2 šaukštelių sausų mielių….