Šokoladiniai naminiai ledai – natūralūs, riebūs, labai skanūs ir nereikia ledų gaminimo aparato.
Šokoladiniai naminiai ledai:
- 450 g 35 % grietinėlės
- 3 šaukštų kakavos miltelių
- 150 g juodojo šokolado
- 150 g cukraus
- 5 kiaušinio trynių
- 200 ml pieno (ne liesesnio nei 3,5 %)
- Žiupsnelio druskos
- 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Į puodą supilkite pusę grietinėlės ir kakavą. Kaitinkite nuolat maišydami, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol ištirps. Supilkite likusią pusę grietinėlės ir išmaišykite. Gautą masę supilkite į didesnį dubenį. Puodo, kuriame virė, neplaukite.
Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitinkite pieną, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps.
Atskirame puode išplakite trynius.
Plona srovele, maišydami pilkite pieną į išplaktus trynius. Puodą statykite ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitinkite, kol masė pradės tirštėti (apie 15 minučių arba kol masė taps kisieliaus konsistencijos)
Trynių masę sumaišykite su šokoladine mase. Įmaišykite vanilinį cukrų.
Jei masė dar šiltoka, kad dėt į šaldytuvą, įdėkite indą su ledų mase į šalto vandens dubenį ir maišykite šaukštu. Kai pravės, dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų visai.
Kai pravės, dėkite su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą ir palikite 2 valandom šalt. Po 2 valandų išimkite ir masę išplakite mikseriu. Dėkite vėl 2 valandom, o po 2 valandų vėl perplakite. Tada jau galite sudėti į šaldymo indelius ir laikyti kol vakare užsimanysit kažko saldaus ir šalto 😉
(Šokoladiniai naminiai ledai iš AJ-receptai)
Daugiau ledų receptų.
2 Comments
Indrė
2011-07-13 at 18:53O tau rutuliukai kai pgražiai pavyko,. Aš kai nedažnai tą šaukštą naudoju, tai matyt ir nemoku…
Laura
2011-07-14 at 07:52O prieš naudojant, šaukštą palaikai karštame vandenyje?