Ukrainietiškos pampuškos – purios, minkštutės bandelės pagardintos žolelėmis ir česnakais dažniausiai patiekiamos su ukrainietiškais barščiais 🙂
Ukrainietiškos pampuškos:
- 250 ml 3,5 % pieno
- 2 1/4 arbatinių šaukštelių aktyvių sausų mielių (1 pakelio)
- 2 šaukštų cukraus
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 380 g kvietinių miltų
- 1,5 šaukštelio druskos
- 1 plakto kiaušinio (aptepimui)
Česnakiniam aliejui reikės:
- 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 3-4 česnako skiltelių
- 1 valgomo šaukšto smulkintų šviežių krapų
- 1 valgomo šaukšto smulkintų šviežių petražolių
Gaminimo eiga:
Pašildykite pieną – nestipriai, kad mielės nežūtų. Pieną supilkite į maišyklės arba paprasta dubenį. Į pieną supilkite cukrų, mieles. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.
Kai mielės suaktyvės, į pieno mišinį įpilkite aliejų, suberkite miltus ir druską. Ji naudosite maišyklę, minkykite tešlą 6 – 8 minutes, jei rankomis 10 – 12 minučių. Tešla turi būti elastinga, vientisa ir glotni.
Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite šiltai kol pakils dvigubai.
Kai tešla pakils, pagniaužykite, kad išeitų oras. Padalinkite į 8 lygias dalis. Suimkite kiekvieno tešlos gabalėlio kraštus ir sulenkite į vidų, apverskite ir delnu voliodami stalo paviršiumi suformuokite kamuoliukus.
Sudėkite tešlos kamuoliukus į sviestu išteptą formą su borteliais taip, kad tarp jų būtų tarpai. Uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite šiltai kol pakils dvigubai.
Pakilusias pampuškas aptepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių arba kol viršus taps auksinės rudos spalvos.
Kol pampuškos keps, pasigaminkite česnakinį aliejų. Tiesiog sumaišykite aliejų su smulkintu česnaku ir žolelėmis.
Iškepusias pampuškas iš karto aptepkite česnakiniu aliejumi ir leiskite atvėsti bent 15 minučių.
Ukrainietiškos pampuškos iš jmoreliving.com
Komentarų nėra