Aštrus naminis pomidorų padažas – puikiai subalansuotas, kandantis pomidorų padažas.
Aštrus naminis pomidorų padažas:
- 4 kg pomidorų
- 900 g čili pipirų
- 4 svogūnų
- 1 galvutės česnako
- Aliejaus kepimui
- 1/2 stiklinės 9% acto
- 2 šaukštų druskos
- 1/2 stiklinės cukraus
- Saujos smulkinto baziliko
Gaminimo eiga:
Pomidorus ir ketvirtukais pjaustytus svogūnus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~30 minučių. Atvėsinkite, nuimkite nuo pomidorų odeles.
Čili pipirus su per pusę perpjautomis česnako skiltelėmis sudėkite į aliejumi pateptą skardelę ir dėkite po maksimaliai įkaitintu griliu kelioms minutėms arba kol odelė pradės juoduoti. Apverskite ir dar pakepkite. Sudėkite į indą ir sandariai uždenkite (tinka ir maišelis). Kai atvės perpjaukite išilgai, išskleiskite, pašalinkite sėklas ir peiliu nugremžkite nuo odos. Išspauskite česnaką iš lukšto.
Pomidorus, svogūnus, išspaustą česnaką ir čili pipirus sudėkite į puodą ir pamaišydami virkite kol sutirštės.
Baigiant virti sudėkite likusius produktus. Pavirkite dar apie 10 minučių. Masę susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės. Supilstykite į iškaitintus stiklainius, užsukite dezinfekuotais dangteliais ir apverskite. Palikite taip kol atvės.
Valant čili pipirus patariu naudoti pirštines.
Su čili pipirais galima daryti ir kitaip. Perjaukite juos pusiau, išimkite sėklas ir kepkite po grilium kol pradės juoduoti odelės. Tada sudėkite juos į puoda su likusiais produktais ir virkite kol masė sutirštės. Masę susmulkinkite blenderiu, pertrinkite per sietelį ir dar kartą užvirinkite.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra