Pica su pomidorais ir grietine – mūsų šeimoje pati populiariausia ir kepama jau daug metų.
Picos tešlai reikės:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 10 g šviežių mielių
Viršui reikės:
- Tiršto pomidorų padažo
- Fermentinio sūrio
- Karšto rūkymo kumpelio ar šoninės
- Pievagybių
- Marinuotų čili arba jalapeno pipirų
- Pomidorų
- Grietinės
Gaminimo eiga:
Mieles sutrupinkite dubenėlyje, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite keliolikai minučių. Miltus suberkite ant stalo ir padarykite juose duobutę. Į ją supilkite vandenį su mielėmis, druską, cukrų ir aliejų. Pirštais versdami miltus iš kraštų į skystąją dalį, pamažu suminkykite tešlą. Minkykite 10 minučių. Uždenkite rankšluostėliu ir leiskite pakilti dvigubai. Kai tešla iškils, iškočiokite pagal kepimo skardos dydį (naudoju standartinę orkaitės skardą).
Ant picos pado tepkite padažą (atsidarau nedidelę konservuotų pomidorų be odelės skardinę, sutrinu su blenderiu ir paverdu, kad patirštėtų. Paskui dedu pomidorų pastos, cukraus, druskos, česnako, žolelių).
Užberkite tarkuoto sūrio, sudėkite pjaustytą mėsą, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, pasmulkintus čiliukus, riekelėmis pjaustytus pomidorus ir ant jų grietinės. Ant grietinės pabarstykite truputį druskos.
Pica su pomidorais ir grietine kepa iki 200C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių.
Sekite bulviukose.lt Istagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra