Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Lietuviška sūdyta žuvis

Lydeka

Lietuviška sūdyta žuvis – nepopuliaru, nes neįprasta. Rinkitės švariuose vandens telkiniuose pagautą žuvį. Sūdoma paprastai – druska ir truputis cukraus (nebūtinai). Jei gabaliukai nedideli, pakanka poros valandų.

Sūdytas ūsorius. Mėsa kietoka ir sūroka, bet su priedais – kaparėliais, mėlynu svogūnu ir petražolėm buvo visai liuks.
Lietuviška sūdyta žuvis. Sūdytas ūsorius

Sūdytas šapalas – mėsa minkšta, švelni ir riebi, tirpstanti burnoje.
Lietuviška sūdyta žuvis. Sūdytas šapalas
Sūdyta lydeka. Puiku! Mėsa gaunasi panaši į ešerio – neminkšta, nes lydekoje mažai riebalų, bet labai skaniai kramtoma. Sūdžiau keturiais būdais. Gausiai pabarsčiau druska, trupučiu cukraus, dėjau priedus ir palaikiau parą laiko (per tą laiką vieną karta apverčiau).

Su prieskonine druska ir trupučiu cukraus. Skaniausias variantas.
Su druska ir trupučiu cukraus. Prašėsi mėlyno svogūno. Irgi neblogai.
Su druska, trupučiu cukraus, lauro lapu ir maltais juodaisiais pipirais. Labai skanu.
Su druska, trupučiu cukraus ir Vorčesterio padažu. Derinau su agurku ir sezamų sėklomis.
Lietuviška sūdyta žuvis. Sūdyta lydeka
Sūdytas ešerys. Kadangi ešeryje riebalų mažai, praktiškai raumuo, tai druska išstūmė daug vandens. Bet nuo to buvo dar geriau, mėsa gavosi tampri, panaši į vytintą. Labai skiriasi nuo kitų mano sūdytų žuvų, bet tame ir ypatingumas. Ypatingai tiko svogūnas, būtų neblogai ir šviežiai malti juodieji pipirai.
Lietuviška sūdyta žuvis. Sūdytas ešerys

Sūdytas salatis – mėsa minkšta, riebi, gražiai atrodo.
Lietuviška sūdyta žuvis. Sūdytas salatis

Sūdyti kiršliai. Kiršliai yra lašišinės žuvys, todėl skaniai valgomos sūdytos.
Sūdyti kiršliai. Lietuviška sūdyta žuvis.

Sūdyto strepečio mėsa nėra ypatinga skoniu, tačiau švelnia ir minkšta struktūra paperka.
Lietuviška sūdyta žuvis. Sūdytas strepetys

Sūdymui strepečius nuskuskite, išdarinėkite, išpjaukite filė. Filė Apibarstykite druska, šiek tiek cukraus ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Strepečiai nedideli, tad kelių valandų šaldytuve tikrai pakaks. Prieš valgant nuplaukite, nusausinkite.ūdytus strepečius naudokite sumuštiniams, salotoms, užkandžiams, prie kiaušinių patiekalų.

Prie sąvokos lietuviška sūdyta žuvis pridėjau ir ikrus. Lydekų ikrai – jau žinomi nuo senovės. Juos valgydavo pasiturintys žmonės ir buvo laikyti prabangos maistu.
Lydekos ikrai

Kuojų ikrai. Ikrus nuimkite nuo plėvelės, perplaukite. Normaliai pasūdykite ir palaikykite bent valandą. Perplaukite ir naudokite 🙂 Tikrai faini.
Kuojų ikrai

Silkių ikrai.
Silkės ikrai

Upėtakių ikrai.
Upėtakio ikrai

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI