Naminės kiaulienos dešrelės – tikras vakarienės hitas, tinkantis su įvairiausiais garnyrais. Jas galima virti, kepti keptuvėje ar ant griliaus.
Naminės kiaulienos dešrelės:
- ~2 kg kiaulienos (riebalų kiaulienoje pageidautina ~1/4 masės)
- 3 svogūnų
- 6 skiltelių česnako
- 2 čili pipirų
- Vandens arba sultinio
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Džiovinto mairūno žiupsnio
- Maltos saldžiosios paprikos žiupsnelio
- Maltų lauro lapų žiupsnelio
- Malto muskato riešuto žiupsnelio
- Plonųjų kiaulių žarnų
Gaminimo eiga:
Pirmą kartą malkite kiaulieną per stambų sietelį. Antrą kartą malkite per vidutinį sietelį. Prieš malant kiaulieną stipriai atvėsinkite. Galite net supjausčius gabaliukais malimui įdėti mėsą pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Kartu sumalkite ir svogūnus, česnako skilteles, čili pipirus (sėklas prieš malant išimkite).
Sudėkite prieskonius, įpilkite kuo šaltesnio vandens arba sultinio ir minkykite kol viskas gerai persimaišys. Vandens pilkite tiek, kad masė gautųsi minkštoka. Kimšau į plonąsias kiaulės žarnas.
Jums taip pat gali patikti kiaulienos dešrelės su keptomis paprikomis ir polenta.
5 Comments
Mindaugas
2012-05-21 at 11:03Jėga 😉 aš niekaip neprisiverčiu dešrų pasigaminti, bet receptų turiu, tai iki kaklo 🙂 Skaniai turėjo gautis.
Laura
2012-05-21 at 11:28Aš irgi turiu receptų krūvas, bet gavosi taip, kad gavau iš bendradarbių dovanų 4 kg mėsos ir bent su pusę mėsos kažką staigiai reikėjo daryt, o nebuvo laiko nei į tas krūvas receptų gilintis nei ką…teko bandyt „na ura” ir neblogai gavosi 😉 Toliau bus tobulinimas, nes turiu didelį mėgėją tokių dešrelių 🙂
Giedre
2012-05-21 at 15:01o i koki apvalkala tas desreles kimsot?
Laura
2012-05-21 at 15:50Giedre, į plonąsias kiaulių žarnas.
raimonda cerneviciene
2012-05-30 at 11:36Buvo labai skanios.