Grikiai su brokoliais ir salierais – tinka mėsos, žuvies, makaronų patiekalams kaip garnyras.
Grikiai su brokoliais ir salierais:
- 200 g grikių
- 2 svogūnų pjaustyti kubeliais
- Gabaliuko poro pjaustytas kvadratėliais
- 3 didelės skiltelės smulkinto česnako
- 150 g saliero gumbo pjaustyto kubeliais
- 1 nedidelės brokolio galvos
- Balzamiko acto šlakelio
- Sojos šlakelio
- Druskos
- Aliejaus ir sviesto kepimui
Gaminimo eiga:
Grikius nuplaukite. Išvirkite sūdytame vandenyje.
Brokolio žiedynėlius trumpai apvirkite sūdytame vandenyje.
Svogūną kepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Po 5 minučių kepimo sudėkite porą, česnaką, kai truputį apkeps, sudėkite salierus. Kepinkite kol suminkštės. Baigiant kept įpilkite šlakelį balzamiko acto ir sojos.
Sumaišykite grikius, svogūnų-salierų masę, brokolius ir pakaitinkite.
Jums taip pat gali patikti grikių su įvairiomis daržovėmis receptas.
2 Comments
Vilma
2013-02-21 at 15:34Kaip noreciau….to is pirmos foto! 😀
Laura
2013-02-21 at 15:44Ech…fainas žinok tas mano pliuškis…..mielas, draugiškas ir dar su jumoro jausmu 😉