Kepti jautienos cukriniai kaulai su saldžiarūgštėmis petržolių ir kaparėlių salotėlėmis.
Kepti jautienos cukriniai kaulai su salotėlėmis:
- Jautienos cukrinių kaulų
- Jūros druskos
- Saujelės šviežių petražolių lapelių
- 1/4 raudono svogūno
- Apie 10 pasmulkintų kaparėlių
- Druskos, maltų pipirų
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Kaulus sudėkite į skardą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 minučių arba kol smegenys pakeis spalvą ir įdurus pagaliuku mus minkšta. Stenkitės neperkepti, nes tuomet išvarvės visi riebalai.
Salotoms petražoles pasmulkinkite, svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kaparėliais, druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Karštas kaulų smegenis kabinkite šaukšteliu, dėkite ant skrudintos bulkos, pabarstykite jūros druska, dėkite žiupsnelį salotų ir valgykite 😉
Jums taip pat gali patikti risotto su cukriniais kaulais ir baravykais receptas.
10 Comments
Odeta
2013-07-10 at 03:00Aš vis matydavau juos valgant visokiuose užsienio restoranuose ir niekaip negalėjau suvokti, kaip žmonės gali tokius dalykus valgyti…dabar Vilniuje Boff restorane prie mėsos kepsnio pateikia ir puselę tokio kaulo, tad aš irgi galiu pasigirti, kad paragavau tokį delikatesą. Skanu, bet labai riebu, bent jau man taip pasirodė;)
Laura
2013-07-10 at 06:27Pas mane darbe irgi prie kepsnio patiekiamas toks kaulas. Maniškiame variante rūgštokos salotėlės subalansuoja visą riebumą 😉
Jurga
2013-07-10 at 09:13O wow… Kaip noriu išbandyt.
R.
2013-07-10 at 11:04O kur galima nusipirkti tokių kaulų? Turguje?
Vita
2013-07-11 at 07:25Aš irgi vis paskaitinėju receptus šiems kauliukams, bet vis nesiryžtu. O jei bus nevalgoma… 😀 Bet labai norėtųsi paragauti 🙂
Laura
2013-07-11 at 07:31R., nežinau ar yra turguje, bet reikia pabandyt paieškot….aš saviškius iš savo darbo (restorano, kuriame dirbu) gavau.
Vita, tai, kad valgoma 🙂
Vita
2013-07-11 at 11:50Na ne, matau, kad valgoma, bet o jeigu, kai aš pagaminsiu, jie nevalgomi taps 😀
Laura
2013-07-11 at 12:02Vita, jie kapeikas kainuoja, jei ką be didesnių nuostolių galėsi antrą kartą bandyti 🙂
Martyna
2013-07-14 at 11:21Eina sau, čia turbūt keisčiausias receptas, iki šiol per skonių blogą pamatytas. Dievaži, nežinojau, kad kaulus galima taip valgyt. Iš tiesų net nežinau, ar norėčiau paragaut 😀 O įdomu, kodėl jie vadinasi cukriniais?
Laura
2013-07-14 at 20:51Martyna, nežinau kodėl cukriniai, liaudiškai kažkodėl taip vadinami 😉