Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais ir saldžiarūgščiu petražolių ir kaparėlių padažu.
Bulvių salotos su marinuotais ančiuviais:
- Keleto nedidelių šviežių virtų bulvyčių (su lupenomis)
- 1/4 geltonos paprikos pjaustytos kvadratėliais
- 100 g marinuotų ančiuvių
- 0,5 kubeliais pjaustyto svogūno
- 2 smulkintų skiltelių česnako
- Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
- 1 šaukšto kapotų petražolių
- 0,5 smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno
- 1 šaukšto kapotų petražolių
- 1 šaukšto kapotų kaparėlių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Svogūnus pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept sudėkite česnakus ir kepinkite dar kelias minutes. Atvėsinkite. Kepintus svogūnus sumaišykite su petražolėmis, pipirais ir marinuotais ančiuviais. Padėkite į šaldytuvą valandai.
Padažui viską sumaišykite ir padėkite valandai pastovėti.
Bulvytes supjaustykite griežinėliais ir susluoksniuokite su paprika. Ant viršaus sudėkite ančiuvius, apšlakstykite padažu.
(Šaltinis: knyga „Šaltieji patiekalai”)
3 Comments
Ausra
2013-07-11 at 14:38Laura, itariu, kad liuks salotos; ir anciuviai kokie grazus; ingredientu sarasas – super; tikrai tikrai sumaisysiu tokias;
egidija
2013-07-11 at 15:46kaip tik indelis ančiuvių stovi liūnai šaldytuve, reikės išbandyti. labai mėgstu įvairias salotas/mišraines su virtomis bulvėmis
Laura
2013-07-11 at 16:58Ausra, kad tikrai liuks, paragavus jų galiu patvirtinti 😉
Egidija. lauksiu atsiliepimų 🙂