Raugintų kopūstų ir rūkytos karkos troškinys – tikra klasika sotaus ir riebaus maisto mėgėjams.
Raugintų kopūstų ir rūkytos karkos troškinys:
- 2 kiaulės nedidelių karšto rūkymo karkučių
- 1 kg raugintų kopūstų
- 2 nedidelių svogūnų
- 2 morkų
- 2 nedidelių pastarnokų šaknų (galite keisti saliero gumbu)
- Saulėgražų aliejaus kepimui
- Lauro lapų, kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdeliais
Gaminimo eiga:
Karkutes sudėkite į šaltą vandenį, užvirkite, vandenį nupilkite, karkutes nuplaukite. Svogūnus, morkas ir pastarnokus pakepinkite. Puode dėkite sluoksnį kopūstų, ant jų pusę kepintų daržovių, kelis lauro lapelius, pipiriukus, karkutes, vėl kopūstus, daržoves, lauro lapus, pipirus. Ant viršaus sudėkite likusius kopūstus. Uždenkite ir troškinkite 2-2,5 valandos ant lėtos ugnies. Man greitpuodyje užtruko 40 minučių.
Jums taip pat gali patikti keptos kiaulienos karkos receptas.
2 Comments
Valgytojas
2013-10-07 at 12:24Žiūrint tik į nuotrauką jokio „džiaugsmelio” nesijaučia, tik vienas toks negeras jausmas graužia!
Laura
2013-10-07 at 20:43?