Lipnūs sparneliai su imbieru ir sojos padažu – fantastiški sparneliai 😉 Valgėme su daržovėmis paruoštomis kaip šiame recepte. Bet galima ir daržoves paprastai apsikepti, pagardinti druska, trupučiu sojos padažo ir citrinos arba laimo sultimis.
Lipnūs sparneliai su imbieru ir sojos padažu:
- 12 vištienos sparnelių
- 2 sugrūstų česnako skiltelės
- 2,5 cm šviežios imbiero šaknies (sutarkuokite)
- 2 šaukšų tamsaus sojos padažo
- 2 šaukštų laimo sulčių
- 1 šaukšto skysto medaus
- 1 šaukštelio aitriųjų paprikų padažo (galite keist milteliais, aš naudojau harisos padažą)
- 2 šaukštelių sezamų aliejaus
- Druskos
Gaminimo eiga:
Sumaišykite marinatui skirtus produktus, įtrinkite juo sparnelius ir palikite marinuotis kelias valandas arba per naktį.
Sparnelius sudėkite į kepimo popieriumi arba folija išklotą kepimo indą ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol iškeps. Kepimo metu, šepetėliu vis aptepkite sparnelius likusiu marinatu.
(Šaltinis: knyga „Azijos virtuvė: žingsnis po žingsnio”)
3 Comments
Viktoras
2013-10-19 at 20:21Mmmmm. cia mano skonio patiekalas, daaaaaug tokiu sparneliu sueina musu seimynai 🙂
Laura
2013-10-19 at 21:39Pasirodo ir mano, kepiau pirmą kartą ir žiauriai patiko 😉
Odeta
2013-10-20 at 07:16Ir aš prisijungiu prie jūsų stalo….piršteliais valgai, laižai…uch…skanumėlis nerealus:)