Mėsa

Višta su sezamais ir kiniškais prieskoniais

Višta su sezamais ir kiniškais prieskoniais - bulviukose.lt

Višta su sezamais ir kiniškais prieskoniais – kai norisi azijietiško cinkelio.

Višta su sezamais ir kiniškais prieskoniais:

  • 1 višta (1,5 – 1,8 kg)
  • Druskos
  • 2 šaukšteliai kiniškų penkių prieskonių miltelių (kaip pasigaminti, žiūrėkite gaminimo eigoje)
  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 smulkintos skiltelės česnako
  • Gabaliukas imbiero šaknies (tarkuotas)
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus

Gaminimo eiga:

Kiniškų prieskonių mišiniui reikės: 3 žvaigždanyžių, 2 šaukštų raudonųjų pipirų grūdelių, 1 šaukšto žaliųjų pipirų grūdelių, 1 šaukšto pankolių sėklų, 0,5 šaukštelio gvazdikėlių, pusės cinamono lazdelės. Prieskonius pakepinkite sausoje keptuvėje (trumpai, 2-4 minutes, kad tik kvapas pasklistų) ir sugrūskite grūstuvėje arba sumalkite kavamale.

Kiniškus prieskonius sumaišykite su cukrumi, juodaisiais pipirais, česnaku ir imbieru. Gautu mišinių įtrinkite vištą. Aptepkite ją sezamų aliejumu ir leiskite pasimarinuoti kelias valandas arba per naktį. Kepkite iki 170C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

Valgėme su rytietiškomis daržovių salotomis.

(Šaltinis: puiki knyga “Barbekiu. Mėsos, žuvies, daržovių patiekalai, desertai”)

Višta su sezamais ir kiniškais prieskoniais - bulviukose.lt

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI