Jautienos kepsnys su ančiuvių padažu, keptu kiaušiniu ir bulvytėmis.
Jautienos kepsnys su ančiuvių padažu:
- 2 gabaliukų jautienos išpjovos
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Bulvytėms:
- 4 bulvių
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- Alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelių česnako
- 4 ančiuvių filė
- 3 šaukštų smulkintų petražolių
- 1 šaukšto kaparėlių
Gaminimo eiga:
Nuo jautienos išpjovos nupjaukite plėves ir supjaustykite 3-4 cm storio kepsniais. Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Taip iškepę kepsniai viduje bus žali – “rare”. Apie kitokius iškepimo laipsnius nerašysiu, nes jie manęs nedomina. O jei ką, tai šis Ponas labai išsamiai tai paaiškina.
Bulves supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir gerai permaišykite. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiais apskrus ir iškeps.
Kiaušinį iškepkite ant lėtos ugnies su gabaliuku sviesto. Pabarstykite druska, pipirais.
Padažui pakepinkite su aliejumi griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, sudėkite smulkintus ančiuvius ir dar trumpai pakepkite. Sudėkite kaparėlius, petražoles, įpilkite kelis šaukštus skysčio nuo kaparėlių, sutrinkite padažą smulkintuvu. Užvirkite.
Jums taip pat gali patikti jautienos kepsnys su alaus – sūrio padažu.
4 Comments
aguonele
2014-02-04 at 14:14Liuks, neatsisakyciau niekada tokio!
Laura
2014-02-04 at 14:28Aguonėle, ačiū, aš irgi!
Martyna
2014-02-05 at 20:03Dieve, kaip skaniai atrodo
Laura
2014-02-05 at 21:48Martyna, tai buvo ne dievas, tai buvau aš 😀 Ačiū 😉