Lydeka su įdarytu baklažanu ir sviestiniu padažu pagardintu alyvuogėmis ir citrina.
Lydeka su įdarytu baklažanu. Reikės:
- 1 upinės arba ežerinės lydekos filė
Baklažanui:
- 1 nedidelio baklažano
- 0,5 kubeliais pjaustyto svogūno
- 2 skiltelių griežinėliais pjaustyto česnako
- Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų neskrudintų grikių
- 2 gerų saujų špinatų
- 2 šaukštų skrudintų smulkintų anakardžio riešutų
- Žiupsnelio džiovinto čiobrelio
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Padažui:
- 3 šaukštų sviesto
- 2 skiltelių griežinėliais pjaustyto česnako
- 6 griežinėlių pjaustytos Kalamata alyuogės
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite minkštimą ir jį supjaustykite kubeliais.
Grikius išvirkite sūdytame vandenyje.
Svogūną pakepinkite su aliejumi, baigiant kept sudėkite česnaką. Kepkite dar kelias minutes. Sudėkite baklažano minkštimą, kepkite kol jis suminkštės. Sudėkite špinatus. Kepkite, kol jie apvys. Masę atvėsinkite. Sudėkite virtus grikius, sūrį, riešutus, paskaninkite druska pipirais, čiobreliais.
Baklažano puseles ištepkite aliejumi ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Išimkite, įdarykite įdaru ir dar kepkite 15-20 minučių.
Padažui česnaką švelniai pakepinkite su 1 šaukštu sviesto. Sudėkite likusį sviestą, petražoles, alyvuoges, supilkite citrinos sultis, paskaninkite druska, pipirais ir užvirkite.
Lydekos filė supjaustykite gabaliukais, kiekvieno gabaliuko odą keliais pjūviais įpjaukite peiliu. Įkaitinkite keptuvę, pašlakstykite ją šiek tiek aliejumi, dėkite lydekos gabaliukus oda į apačią ir kepkite, kol odelė gražiai apskrus. Išimkite, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite šalia bebaigiančių kepti baklažanų ir užbaikite kepti.
Jums taip pat gali patikti grietinėlėje troškinta lydeka su sorų kruopomis ir burokėliais.
Komentarų nėra