Duona su topinambais, riešutais ir sūriu – skani, drėgna, minkštą, universali – kaip ir visos duonelės su daržovėmis.
Duona su topinambais:
- 250 ml pieno
- 200 g topinambų
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1 šaukštelis sausų mielių
- Žiupsnelis tarkuoto muškato riešuto
- Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
- 3 šaukštai skrudintų smulkintų graikinių riešutų
- 40 g tarkuoto kietojo sūrio
- 220 g kvietinių miltų
- 130 g rupių kvietinių miltų
Gaminimo eiga:
Topinambus šepetuku gerai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą, užpilkite pienu ir virkite, kol suminkštės. Masę sutrinkite smulkintuvu.
Sudėkite visus produktus į duonkepę pagal jos rekomendacijas. Aš maišiau ir kildinau tešlą įjungusi “Dought” programą.
Pakilusią tešlą išimkite, perminkykite, suformuokite norima forma, pabarstykite miltais ir, uždengę rankšluostėliu, palikite, kad pakiltų dvigubai.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Jums taip pat gali patikti trintos topinambų sriubos receptas.
Komentarų nėra